Konu: Yolcu...
Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-09-2008, 09:01   #1 (permalink)
vuslat78
Profesör

vuslat78 kullanıcısının avatarı

Giriş: Apr 2008
Rep Gücü: 795
Rep Puanı: 79104
Rep Derecesi: vuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond reputevuslat78 has a reputation beyond repute
vuslat78 is online now  
Arrow Yolcu...

İnsan bir yolcudur. Sen burada misafirsin. Ve buradan da diğer bir yere gideceksin. Misafir olan kimse, beraberce getiremediği bir şeye kalbini bağlamaz. Bu menzilden ayrıldığın gibi, bu şehirden de çıkacaksın. Ve keza, bu fani dünyadan da çıkacaksın. Öyle ise aziz olarak çıkmaya çalış.

Kendini başıboş zannetme. Zira şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Nasıl sen nizamsız, gayesiz

olursun...

gördüm ki, ben bir yolcuyum, uzun bir yola gidiyorum, yani gönderiliyorum....

o yolculuk ise, alem-i ervahtan, rahm-ı maderden, gençlikten, ihtiyarlıktan, kabirden, berzahtan, haşirden, köprüden geçen ebedü'l-abad tarafına bir yolculuktur.

Bediüzzaman Said Nursi

Gidiyorum gündüz gece........
Alıntı Yaparak Cevapla