Yalnız Mesajı Göster
Eski 05-12-2008, 14:47   #6 (permalink)
gonle giden yol
Doktor

gonle giden yol kullanıcısının avatarı

Giriş: Jan 2008
Rep Gücü: 290
Rep Puanı: 28984
Rep Derecesi: gonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond reputegonle giden yol has a reputation beyond repute
gonle giden yol is offline  

Alıntı:
GUNE tarafından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bismillahirrahmanirrahim

1. Aslında Tesadüf oldu. Kardeşimin ödevini ararken.. Doğum iznim bitmişti işe yeni başlamıştım kendimi de çok yanlız hissediyordum herkesin sorularından usanmıştım ve üye oldum şimdi çok mutluyum böyle işte
2. Âşıktır, hoşgörü ister
Kur’an—ı Kerim’de beşeri aşka tamamiyle insani ve doğal bir olay olarak bakılmış, dini ve ahlaki kuralların ihlal edilmediği aşk kötülenmemiş, aksine tutkun ve sevdalı oldukları halde iffet ve namuslarını koruma başarısını gösterenler takdir edilip örnek kişiler olarak gösterilmiş. Beşeri aşka tamamen insani ölçülerle yaklaşıldığı için de âşık olmak, sevdalanmak, birine vurulmak insanın iradesi dışında gelişen bir duygu olarak kabul edilmiş. Bu yüzden âşıklara mecnun ya da divane denilmiş. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) Ebu Davut’un naklettiği bir hadisinde “Senin bir şeye olan sevgin seni kör ve sağır eder” diyerek, aşıkın içinde bulunduğu ruh halini anlatmış. Yine Kur’an—ı Kerim’de yer alan bir ayette (Âl—i İmran 14); “Kadınlara, oğullara, kantar kantar altın ve gümüşe, nişanlı atlar ve develere, ekinlere karşı aşırı sevgi beslemek insanlara güzel gösterilmiştir” denilerek kadınlara ilgi duymanın, onları sevmenin hiçbir sakıncası olmadığı anlatılmış. Bir başka hadiste (Nesai— İşretünnisa) “Kadınlardan sonra Allah resulüne en sevgili olan şey atlardır” buyrulmuş. Yine Nesai İşretünnisa’da yer alan bir hadise göre Peygamber Efendimiz, “Dünyada bana kadın ve güzel koku sevdirildi. Asıl gözümün aydınlığı ise namazdır” diyerek, karşı cinse olan duygunun, ne kadar insani olduğunu göstermiş.

Bence İslami aşkı yaşamak gerekir.

3. Resmini gördüm biliyorsun hemen resmin geliyor aklıma... çok şeker, içten, samimi, yardım seven ,temiz kalpli bir insansın Efeme hatim başlattığın için beni çok memnun ettin o bir melek gerekli değil ama düşüncen gerçekten beni çok mutlu ettin ALLAHIMDA SENİ ETSİN

HİÇ ZORLAMAMIŞSIN CANIM

sorularıma verdiğin içten cevaplar içinn çoook teşekkür ederim...ayrıca hakkımda ki düşüncelerin için de çok memnun oldum...ve kocaman bir AMİİİİİİİİİNNNN diyorum...kolay gele canım..