Yalnız Mesajı Göster
Eski 06-19-2008, 15:51   #3 (permalink)
gazeteci
Doktor

gazeteci kullanıcısının avatarı

Giriş: Oct 2007
Rep Gücü: 111
Rep Puanı: 10983
Rep Derecesi: gazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond reputegazeteci has a reputation beyond repute
gazeteci is offline  

Çok şükür azmettik ve okuduk
Alıntı:
...Aldığımız eğitimin neticesi olarak tabii. Çünkü sorular bilmeyen insanlar içindir. Her şeyin cevabı öğretilen bir eğitim yapımız var. Bu yüzden insanlarımızın soru sormaya ihtiyaçları yoktur...Acaba hiç düşündük mü yüksek öğrenim görmüş insanımızın ortak özelliği nedir diye? Kanaatımca “soruları olmayışları”dır...Etkileşim eksikliğinin temel nedeni sorularımızın olmayışıdır
.

Kesinlikle katılıyorum... Bu ülkenin benim gibi çok soru soran gıcık insanlara ihtiyacı olduğunu öğrenmem iyi oldu. Ben de hep eleştiri aldığımı düşünüyordum. Çok soru sormak da yetenekmiş meğer. Artık kimse beni tutamaz

Alıntı:
- Evet… Eğer rektörlerin seçimi mütevelli heyetleri yolu ile olursa üniversite ile halkı birbirine bağlamada en önemli adımı atmış oluruz. Evet rektörü mütevelli heyeti seçmeli ve tabi rektörü göreve atayan makam mütevelli heyeti onu görevden alabilmelidir. Mütevelli heyetinde kimler olmalı? Halka karşı kalkınmayı gelişmeyi temsil edenler yer almalıdır. O bölgenin/ilin sanayi ticaret odası başkanları olmalıdır. O bölgenin /ilin devlet temsilcileri vali belediye başkanları olmalıdır. O bölgenin vergi rekortmeni iki üç iş adamı yer alabilmelidir. Mütevelli heyetinde tabi ki üniversite hocaları da temsil edilmeli. Belki bu temsil oranı yüzde elli kadar olmalıdır. Ayrıca öğrenci temsilcilerinin de rektör seçiminde bir yeri olmalı ki rektör kendisini öğrencilere karşı sorumlu hissetsin.

Buna kısmen katılmadığımı söyleyebilirim. Çünkü hayatta en az güvendiğim insanlar siyasette aktif olanlardır. Bizzat gördüğüm için çok iyi biliyorum siyasetin insanı nasıl değiştirdiğini. Ayrıca vergi rekormenlerini de paranın nasıl değiştirdiğini....
Hepsinin yanında bence Türkiye'nin bilimde ilerlemesi için, insanların "tahammül" kelimesinin anlamını iyi bilmesi ve uygulaması yetecektir. "Her şey kendim için" değil "her şey bu vatan için" diyebilmeleri fazlasıyla yeter.

Bu mesaj en son " 06-19-2008 " tarihinde saat 15:55 itibariyle gazeteci tarafından düzenlenmiştir....
Alıntı Yaparak Cevapla