Yalnız Mesajı Göster
Eski 12-07-2006, 00:29   #1 (permalink)
TIRSAK KEDİ
***MASAL***

TIRSAK KEDİ kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Rep Gücü: 100
Rep Puanı: 17013
Rep Derecesi: TIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond reputeTIRSAK KEDİ has a reputation beyond repute
TIRSAK KEDİ is offline  
Varsayılan Elektronİk MÜhendİslİĞİ

PROGRAMIN AMACI
Elektronik Mühendisliği Bölümü programının amacı Elektronik Mühendisliğini meslek olarak edinmeyi hedefleyen öğrencilere gerekli temel mesleki bilgileri kazandırmaktır. Programın diğer bir amacı ise yeni elektronik teknolojileri geliştirmek ve bunlar için gerekli teknik bilgileri üretmekle uğraşan araştırmacılar yetiştirmektir.

PROGRAMI SEÇMEYİ DÜŞÜNEN ADAYLARA ÖNERİLER
Elektronik Mühendisliğinin uygulama alanları her geçen gün genişlemekte ve buna paralel olarak elektronik sektöründe kalifiye elemana olan ihtiyaç hızla artmaktadır. Bu nedenle Elektronik Mühendisliği günümüzün gözde meslek gruplarındandır.

EĞİTİM-ÖĞRETİM
İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI
2003-2004 öğrenim yılından itibaren bir yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı mevcuttur. Bu amaçla yapılacak seviye tespit sınavını geçenler doğrudan birinci sınıftan devam ederler. Sınavı geçemeyenler puan durumlarına göre hazırlık sınıflarına alınırlar. Hazırlıkta geçen süre normal eğitim süresi dışındadır.

PROGRAMDA YER ALAN BAŞLICA DERSLER
Bölümüzde ağırlık verilen konular Analog ve Sayısal Elektronik, İletişim, Sinyal İşleme, Optik, Kontrol kuramı ve uygulamalarıdır.

DİPLOMA VE ÇALIŞMA ALANLARI
Mezunlara “Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Lisans Diploması” ve “Elektronik Mühendisi” unvanı verilmektedir.

Bilgisayar üretiminden iletişim sistemleri tasarımına, elektronik devrelerden optik liflere, radardan uydu iletişimine, tıbbi cihaz yapımından robot yapımına ve kontrol kuramına kadar endüstrinin ve temel bilimlerin çeşitli konuları günümüzde Elektronik Mühendislerinin çalışma alanlarıdır.

Ankara Üniversitesi - Elektronik Mühendisliği sitesinden alınmıştır...

"Minik Japon Balığı'm"

Eğer bir gün dünya seni sıkarsa, Rabbine dönüp “benim büyük bir sıkıntım var” deme.
Sıkıntına dönüp “benim ne büyük bir Rabbim var” de!
Alıntı Yaparak Cevapla