Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-28-2007, 12:30   #2 (permalink)
Tunaltay
Sahip :p

Tunaltay kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Rep Gücü: 100
Rep Puanı: 13548
Rep Derecesi: Tunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond repute
Tunaltay is online now  

Almanyadaki Dil Okullari

Merhaba arkadaslar Almanyada yüksek ögrenim görebilmek icin tabiki Almanca bilmek sarttir. Almanyada ki Üniversiteler enaz 600 saatlik bir almanca ögrenim bilgisi ister buda goethe enstitutsunun yada baska bir dil oklunun Mittelstufe basamagina denk düser.Bu da enazindan 6 yada 8 aylik bir almanca kursunu ziyaret etmeniz demektir. Yalniz size tavsiyem eger almanca yi ogrenmek istiyor ve hic bir ön almanca bilginiz yoksa almanya ya gelmeden once enazindan türkiyede bir kursta almancayi biraz ögrenmeniz yoksa burada sifirdan baslarsaniz sizin icin maliyeti hayli fazla olur.
Almanyada dedigim gibi okuyabilmek icin almanca bilmek sarttir. 600 saatlik bir kurs gormus iseniz ve bunun sertifikalarina sahipseniz almanyada bu sertifikalarla gideceginiz universitenin isteyine bagli olarak bir dil sinavi yaparsiniz.Bu sinav genelde bütün üniversitelerde yapilir DSH(Deutsche Sprach Prüfung)yane Almanca konusma bilgi sinavi.Bu sinav iki bolumden olusmaktadir. 1)Yazili bölüm 2)Sözlü Bölüm dedigim gibi DSH sinavi üniversiteler tarafindan yapilir. Birde Goethe Institut tarafindan yapilan ZMP(Zentrale Mittelstufe Prüfung) var.Bu sinavi gecenlerde almanyada ki Üniversitelerde Okumaya hak kazanirlar.Benim size tavsiyem eger imkaniniz varsa bu sinavi Goethe enstitusunde okuyup sonunda yapmaniz sizin icin daha yararli olacaktir. Peki dil okullarinin size mahliyeti nedir? birazda bunlardan bahsedelim nedersiniz?

Almanyada ki en iyi dil okulu süphesiz Goethe enstitütüsüdür.Fakat bununla birlikte mahliyetide bir hayli yüksektir. Ben Almanya Goethe Institu Müenchen de okudum ve fiyatlari hakkinda biraz bilgi vereyim.

Goethe Institut Muenchen de 2 aylik kurs fiyati asagir yukari 3200Dm tabi bu sadece okul parasi bunun icinde kalicak,yiyecek vb... yok.Eger ki Goethe nin yurdunda kalicam derseniz yanlis hatilamaiyorsam asagi yukari onun fiyatida aylik (munih icicn söylüyorum) 700 ile 800Dm arasinda degisir. Ama benim size tavsiyem Münih gibi büyük bir sehirde degilde daha ufak bir sehirde goethe enstütüsüne gitmeniz.Cünkü ufak sehirlerde okul parasi ayni olsa bile enazindan aylik 800Dm kira yerine 300 ile 400Dm arasinda bir ev tutabilirsiniz.Yane goethe de okumak enazindan 6 aylik masraf size yinede 15000dm ye patiliyor....

Peki ya bu fiyatlar size dil ögrenmek icin cok yüksek ise?ki bencede cok yüksek )) O zaman sizde okumak istediginiz universitenin yada baska bir dil okuluna gidebilirsiniz sizin icin en ucuz yol okuyacaginiz universitenin dil ögrenme bölümünün olup olmadigini ögrenmek, eger varsa bu dil ögrenme programlari ücretsiz oluyor 6 ay burda ücretsiz dil ögrenip Dsh sinavina girebiliyorsunuz.Ama tabiki egitim kalitesi ayni olamaz ))

Birde almanyada dil ögrenmek icin Volkshochschuleler var .Bu okullarda da dil ogrenebilirsiniz bunlarin fiyatlari ise en fazla 6 aylik 1000Dm kadardir.

Bunun disinda benim tavsiye edebilecegim Dolmetscher Institut Muenchen var bu dil okuluda goetheden sonra gelen en iyi dil okullaridan biri bunun fiyati ise size 6 aylik 7500dm ye falan patlar yane goethenin yarisi kadar.Dedigim gibi okullar ve fiyatlari boyle artik karar size kalmis )Asagida size bu Dil okullarinin web adreslerini verecegim isteyen oradan ziyaret edip daha fazla bilgi alabilir

Language-Leraning sitesine girip istediginiz dilde , ülkede ve hatta sehirde aradiginiz dil icin, dilokullari bulabilirsiniz

http://www.language-learning.net/

Alıntı Yaparak Cevapla