Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-28-2007, 12:30   #4 (permalink)
Tunaltay
Sahip :p

Tunaltay kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Rep Gücü: 100
Rep Puanı: 13548
Rep Derecesi: Tunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond repute
Tunaltay is online now  

Alman eğitim sisteminde çocuklar genllikle 6 yaşında ilkokula başlarlar. İlk 4 sene aldıkları eğitim "Grundschule" olarak adlandırılır. Daha sonra 3 ayrı eğitim türünden biri seçilir. Bunlar:

- Hauptschule
- Realschule
- Gymnasium

Hauptschule 5 yıl süren bir dönemi kapsar ve basit düzeyde bir eğitim verir. Bunun yanı sıra, Hauptschule'ye oranla daha yoğun eğitim veren Realschule 6 yıl sürelidir. Ortaöğrenimde en prestijli seçenek ise 9 yıl süren Gymnasium'dur. Gymnasium'u bitiren öğrencilerin aldığı "Abitur" sertifikası Almanya'da yüksek öğrenime başlamanın anahtarı olarak kabul edilir.

Alman üniversitelerinde eğitim görmeyi düşünen yabancı öğrencilerin de "Abitur" denkliği olan bir diplomaya sahip olmaları gerekmektedir. Bazı ülkelerdeki diplomalar, Alman üniversitelerinde eğitime başlamak için yeterlidir. Abitur diploması 13 yıllık bir eğitimin ardından alındığından, daha az süreli eğitimler denklik alamazlar. Denk diploması bulunmayan yabancı öğrenciler sayıca daha fazladır ve üniversite eğitimlerine başlamadan önce bir yeterlilik sınavına girmek zorundadırlar. Türkiye'de de eğitim 11 yıl olduğundan, yüksek öğretimlerne Almanya'da devam etmek isteyen Türk öğencilerin de bu sınava girmeleri gerekir. Bu yeterlilik sınavının yanında Türk öğrencilerden ÖSS sınavında başarılı olmaları beklenir. Yabancı öğrencilerin Almanya'da üniversite eğitimlerine başlamadan önce DSH dil yeterlilik sınavına girerek, Almancalarının dersleri takip edebilecek düzeyde olduğunu da belgelemeleri gerekiyor.

Üniversite eğitiminden önce alınması tavsiye edilen eğitim Studienkolleg'dir. Studienkolleg üniversite öncesi hazırlık programıdır; bu kurslara katılabilmeniz için iyi seviyede Almanca bilgisine sahip olmalısınız çünkü Studienkolleg'de üniversitede tercih ettiğiniz konularda da ders alıyorsunuz.

Almanya'daki üniversitelerde bazı bölümlere yoğun talep olduğundan; bu bölümlerdeki kontenjanlara ulusal sınırlamalar getirilmiştir

Alıntı Yaparak Cevapla