Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-28-2007, 12:37   #21 (permalink)
Tunaltay
Sahip :p

Tunaltay kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Rep Gücü: 100
Rep Puanı: 13548
Rep Derecesi: Tunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond repute
Tunaltay is online now  

Alman eğitim sisteminde üniversiteler ve dengi bilimsel yüksek okulların yeri nedir? Alman üniversitelerinde eğitim başka ülkelere göre neden daha uzun sürmektedir?

Alman üniversiteleri meslekî eğitim merkezleri olmaktan daha çok, bağımsız temel bilimsel araştırma ve uygulama yerleridir.

Cevap: Alman üniversitelerinde; 1809 - 1810 Wilhelm von Humbolt Yüksek Okul Reformu’ndan bu yana“ bilimsel araştırma ve öğretim birliği” prensibi geçerlidir.

Alman üniversiteleri meslekî eğitim merkezleri olmaktan daha çok, bağımsız temel bilimsel araştırma ve uygulama yerleridir. Üniversite öğretimi, belirli kurallara göre olur ve bilim dalları, kendi ilgi ve araştırma sahaları içinde hareket serbetliğine sahiptir. Alman üniversiteleri, öğrencilerden çok sıkı bir bilimsel çalışma temposu beklediğinden, Almanya’da üniversite öğretim süresi diğer ülkelere kıyasla daha uzun sürmektedir.

Üniversiteler; lisans, master, doktora dereceleri verirler ve doktor ünvanı alanlar; doçentlik hakkını alarak, kalifiye üniversite öğretim üyesi statüsünde, üniversitelerde çalışabilirler.

Önemli Not
2000'li yıllardan sonra Almanya, eğitim sisteminde ciddi değişimlere gitmeye başlamıştır. Özellikle Amerikan-İngiliz eğitim modeline has olan bachelor ve master gibi eğitim programları açılmaya başlanmıştır. Junior profesörlük tanınarak akademik kariyer yapanların daha çabuk profesör olabilme yolları açılmıştır.

Almanya, Amerikan-İngiliz eğitim sisteminden sadece eğitim programlarını ve adını almakla kalmamış, aynı zamanda eğitim dili olarak da İngilizce'yi ağırlıklı biçimde uygulamaya başlamıştır. Bu çerçevedeki özellikle master programlarına, İngiltere ve Amerika'daki gibi yüksek ücretlerle girilebilmektedir. Almanya, bu değişimlerle zaman içinde dünya eğitim pazarında anglo-sakson ülkelerle rekabet edebilmeyi ve tüm dünyadan Almanya'ya eğitim için öğrenci çekebilmeyi hedeflemektedir.

Alıntı Yaparak Cevapla