Yalnız Mesajı Göster
Eski 02-28-2007, 12:42   #37 (permalink)
Tunaltay
Sahip :p

Tunaltay kullanıcısının avatarı

Giriş: Nov 2006
Rep Gücü: 100
Rep Puanı: 13548
Rep Derecesi: Tunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond reputeTunaltay has a reputation beyond repute
Tunaltay is online now  

sperrkonto hesabı açmak (türkiyedeyken almanyadan bloke hesap) Lütfen başlığı sabitleyelim. Çünkü 1.5 aydır ağzım dilim yandı sonunda buldum ve hallettim. Başka Yerde yok!!! (benim yazdığım diğer forumlar haricinde.
olay şöyle oluyor:
ilk önce deutsche bank'tan mail yoluyla yabancı öğrenciler için banka hesabı açma formu (sperrkonto)isteniyor ve 1 gün içinde olmadı ertesi gün geliyor.
formları dolduruyorsunuz ancak imzalamıyorsunuz.
daha sonra hangi başkonsolosluğa başvurduysanız oranın hukuk bölümüne pasaportunuzun fotokopisiyle birlikte gidiyorsunuz. sonra onların huzurunda bu belgeleri imzalıyorsunuz onlar da bunları bir kaç tane mühürle onaylıyorlar. daha sonra okuldan kabul belgenizin fotokopisini ile birlikte mailde belirtilen adrese yolluyorsunuz. (ben ups ile yolladım 61ytl tuttu ancak ertesi gün oradaydı belgeler.) eğer pasaportunuz vize bölümünde ise onlara durumu belirtince size bi zahmet veriyorlar pasaportunuzu. akabinde sizin hesabınızın açıldığını bildiren bi mail alacaksınız (takriben 1 hafta sürüyor) sonra parayı onların vermiş olduğu (sizin adınıza açılmış olan) hesap numarasına parayı yatırıyorsunuz. ve bu aldığınız maili ve maille gelen belgeyi konsolosluğa size konsolosluktan gelen kağıtla birlikte yolluyorsunuz. (siz parayı yatırınca deutsche bank konsolosluğa ve size parayı aldıklarını ileten bir bildiri verecekler bahsettiğim maille gelen belge bu). Siz de (umarım ben de) vizenizi alıyorsunuz.umarım faydalı olmuştur. çok aradım taradım kimse bilmiyor başka yöntemler deneyen arkadaşların ve benim başvurularım geri çevrildi.
Not: belgeleri buraya koymuyorum çünkü her an her şey değişebilir ve siz eski başvuru formuyla dolaşıp durursunuz!
Belgeleri alacağınız mail adesi :
heinz-juergen.luebbe[at]db.com
veya
studenten-bsc.nord[at]db.com

sperrkontoyu almanyada her bankadan aca bilirsiniz ve buraya senelik 7020 Euro yatirmaniz gerekiyor ki oturma izinini alabilmeniz icin.. bu parayi yarim senelik yatiramiyorsunuz bununla bir sene geciminizi saglaya bilmeniz icin gerekli görüyor..bu kosul tüm almanya icinde gecerli.

Peri ve Pasaja katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Alıntı Yaparak Cevapla