Yalnız Mesajı Göster
Eski 09-12-2007, 13:50   #1 (permalink)
Turkuaz

Varsayılan Meslek Liseleri İkili Sisteme geçti

Meslek liselerine artan talep ikili eğitimi getirdi. İstanbul'daki tüm meslek liseleri ikili eğitime geçti

Üniversite mezunu işsizlerin hızla artması, meslek liselerine olan talebi arttırdı. İstanbul'daki düz liselere kayıt sayısı bu yıl 20 bin azalma gösterirken meslek liselerine olan ilgi 20 bin artış gösterdi. Meslek liselerine artan talep yüzünden vatandaşlar kayıt yaptırmakta güçlük çekmeye başlayınca, İstanbul İl milli Eğitim Müdürlüğü çareyi ikili eğitime geçmekte buldu.

ÖZER: DÜZ LİSEYE İLGİ AZALDI

Kayıt dönemi yaşanan zorunlu bağış uygulamasıyla ilgili vatandaşların şikâyetlerini dinlemek için cep telefon numaralarını veren İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, meslek liselerine artan taleple ilgili olarak Milli Eğitim Bakan Hüseyin Çelik'in direktifi doğrultusunda ikili eğitime geçme kararı aldıklarını söyledi. “İl genelinde düz liselere olan talep 20 bin azaldı. Meslek liselerine olan talepte ise 20 binlik bir artış gördük. Düz lisede artık 30 kişilik sınıflarda eğitim yapabilecek duruma geldik. Bugün İstanbul'daki tüm endüstri ve meslek liselerine genelge gönderdim. İkili öğretime geçtik. Meslek lisesine kayıt yaptıramayan kimse kalmayacak” dedi
Alıntı:
( Kaynak : realhaber.com )
Alıntı Yaparak Cevapla